Így tervezd meg a nagy napod

Így tervezd meg a nagy napod

A legtöbb menyasszony még a nagy nap előtt 1-2 nappal sem tudja biztosan, mire mennyi időt érdemes rászánni. Ezt a kétséget szeretném elkergetni, hogy Neked ne essen káoszba az esküvőd.

Vegyünk példának egy átlagos esküvőt.

A szokásos sorrend:
1. Fotózás
2. Hivatali szertartás
3. Vendégvárás
4. Vacsora, lagzi
5. Menyasszonytánc

Természetesen a napirend változhat. 😉

Mennyi ideig tart a fotózás?

Nos, az előkészület elhúzódhat 1-2 óráig is. A fodrász nem tud időben végezni vagy a ruhán váratlan vágást, varrást kell végezni. Ezt sajnos nem lehet előre megmondani. Még akkor is felmerülhet valami, ha előző este már felpróbáltad a ruhát.

A kreatív fotózással pedig számolj legalább 1-1,5 óra/helyszínnel. Plusz utazás, ha a kreatív fotózás több helyszínen történik.

Mennyi ideig tart a szertartás?

Ez városonként változó. De a legtöbb esetben 30 perccel számolhatsz. Itt szerencsére az anyakönyvvezető pontosan megtudja mondani a szertartás idejét.

A szertartás végeztével +30 percet tervezz a családi, csoport képekre. Fontos, hogy neked kell arra figyelned, hogy biztosan elkészüljenek a képek szülőkkel, keresztszülőkkel, nagyszülőkkel, tanúkkal, koszorúslányokkal és barátokkal. Miért?

A fotós felfogja hívni rá a figyelmed milyen fotók készüljenek, de ő nem ismeri az összes rokonod, így elkerülheted, hogy később derüljön ki, hogy nem készült kép a keresztszülőkkel vagy a legjobb barátoddal.

Ezután jön az utazás a helyszínre.

Fontos kérdések, mennyi idő alatt jut el a násznép a helyszínre? Mivel mennek? Autó, busz, taxi? Hány főnek kell foglalni?

A helyszínen nektek kell elsőként érkeznetek. Érdemes egy kis pogácsát és/vagy süteménnyel várni a vendégeket. Mert az érkezéstől a vacsoráig akár 2 óra is eltelhet.

A lagzi vége.

Menyasszonytánc előtt és vagy vele egyidejűleg jön a torta. Ezt többnyire 00:00-kor szokták megtartani. De ehhez természetesen nem kell ragaszkodni.
Ezt azért tartottam fontosnak megemlíteni, mert ezzel zárul a lagzi. Ezután már csak a reggelig tartó buli és ivászat van.

De egy fontos tényező. Nem kell plusz apró  süteményt venned a torta mellé. Mert pénzkidobás, nem fog elfogyni. A tortát rendeld +10-15 db számmal többel, mint a várt létszám. Biztosítalak, hogy elegendő lesz.

Ezek alapján egy kicsit jobb rálátásod lehet a nagy napra. Kiindulópontnak szánom, ezzel biztosan egyszerűbben tervezheted meg a nagy napod.

Ha már túl vagy a saját nagy napodon, kérlek oszd meg a tapasztalatod, hogy másoknak segítsünk vele. Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?